Siirry sisältöön
Etusivu
Haku Haku

Työhyvinvointikortti®-koulutus on tarkoitettu esihenkilöille, työsuojelun yhteistoimintahenkilöstölle ja kaikille muille työpaikan työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneille.

Koulutuksella saadaan alkuun työhyvinvoinnin kehittäminen työpaikalla. Se vahvistaa yhteistä käsitystä työhyvinvoinnista, jäsentää rooleja ja vastuita sekä tiivistää yhteistyötä.

Työpaikan voimavaroja ja kehittämiskohteita arvioidaan ennakkotehtävässä. Koulutuspäivän aineistot, keskustelut ja ryhmätehtävät auttavat työstämään kehittämiskohteita koulutuksen jälkeen.

Koulutuksessa löydetään vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Mistä työhyvinvointi rakentuu?
  • Mitä voimavaroja ja kehittämistarpeita työpaikalla on?
  • Miten johtamisella ja työyhteisön keinoin parannetaan työhyvinvointia?
  • Miten hallitaan kuormitusta sekä tuetaan terveyttä ja työkykyä?

Koulutuksen suorittaneet saavat Työhyvinvointikortin. Työturvallisuuskeskus ja sen kouluttamat kumppanit vastaavat koulutuksesta, joka voidaan toteuttaa myös työpaikkakohtaisesti.

Työhyvinvoinnin kehittäminen hyödyttää työpaikkaa tehokkaimmin, kun se on osa työpaikan kokonaiskehittämistä. Koulutus voi tarjota uusia ideoita myös käynnissä olevaan kehittämiseen, mutta sitä ei ole tarkoitettu työpaikan akuutteihin kriisitilanteisiin.

Työhyvinvointikortti-koulutuksen suorittaneet voivat hakea maksutonta osaamismerkkiä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Kolme erilaista tapaa osallistua

Työhyvinvointikorttikoulutusta järjestetään lähi-, monimuoto- ja verkkokoulutuksina. Kaikkien koulutusmuotojen asiasisällöt ovat samat, joten osallistuja voi valita itselleen parhaiten sopivan.

Jos tilaat Työhyvinvointikorttikoulutuksen omalle työpaikallesi, voitte valita teille parhaiten sopivan toteuttamistavan.

Lähikoulutuksessa kouluttaja ja osallistujat ovat fyysisesti läsnä samassa paikassa. Lähikoulutus kestää yleensä yhden päivän, mutta se voidaan jakaa myös kahteen osaan.

Monimuotokoulutuksessa osallistuja opiskelee itsenäisesti 3,5 tunnin verkko-opinnot omassa tahdissaan. Toinen puoli koulutuksesta (3,5 tuntia) toteutuu lähikoulutuksena ryhmän kanssa.

Verkkokoulutuksessa osallistuja opiskelee itsenäisesti 3,5 tunnin verkko-opinnot omassa tahdissaan ja loppuosa koulutuksesta suoritetaan 3,5 tunnin mittaisena verkkokokouksena ryhmän kanssa. Verkkokoulutus voidaan toteuttaa myös kokonaan verkkokokouksena.